"Flyttar" bloggen till bilddagboken

Nu var det åter igen längesen som jag uppdaterade här. Mkt har hänt, bla en tävling i söndags. Film därifrån + film från en dag av Ormens utbildning länkas här!

Eftersom jag är fotograf ut i fingerspetsarna så har jag lättare och tycker det är roligare att uttrycka mig i bilder än i mycket text. Därför har jag nu skaffat en bilddagbok på nätet, www.bilddagboken.se. Där uppdaterar jag med bilder+text nästan varje dag, så kika gärna in på min sida då jag kommer uppdatera där oftare än här på bloggen. För att komma till min bilddagbok, klicka här!

Imorgon är det final i division III-dressyren på Säfva, håll tummarna! Rapport och bilder därifrån kommer ut på min pixbox www.Wass88.pixbox.se och då även i min bilddagbok.

Min bror har varit med i en seriekrock

Åh, måste bara skriva av mig lite. Alldeles nyss fick jag veta att Pontus hade vart med i en seriekrock på kungsängsleden.. Han hade dock änglavakt och har "endast" lite smärtor i nacken, förmodligen whiplars. Han hade stått helt still i en kö framför ett trafikljus (efter bron mot boländerna, på kungsängsleden) och var som nr 2 i ledet. Han hade ca 3 bilar bakom sig då ännu en bil tydligen hade kommit i hög fart och kört rätt in i kön!! Så det blev en rejäl seriekrock och Pontus hade sån otrolig tur som stod så pass långt fram, för de längre bak fick ju såklart en ännu värre smäll. Flera av de var allvarligt skadade  =( Detta lär det stå om i tidningen imorgon då det är fullt ambulans- och polispådrag där fortfarande i skrivandets stund och förhoppningsvis står det något om den orsakande faktorn också, alltså föraren som startade krocken! Det värsta är ju om denne var drog- alt. alkoholpåverkad!! Jag tror att om man visste hur många förare som finns ute i trafiken om dagarna som är påverkade så skulle man nog knappt våga visa sig utanför dörren...

Så nu sitter jag här och ber för att Pontus inte ska få några men av olyckan, speciellt med tanke på att han är pilot! Även en stor tanke till övriga skadade och hoppas på att de klarar sig!!

Imorgon skulle jag träna för Mads Hendeliowitz...

God kväll!

Imorgon skulle jag och Lola ha tränat för den duktiga dressyrryttaren Mads Hendeliowitz (jag är rätt stolt över att ha lärt mig stava till hans efternamn). Den träningen skulle vara en av de uppsuttna träningarna i Ryttare=Idrottare som jag är uttagen till i år. Men nyss så ringde Malin från Upplands Ridsportförbud och meddelade att Mads inte kommer imorgon. Han hade tydligen bara sagt något som att "jag kommer inte". Om jag själv hade varit i samma situation hade jag varit jätteledsen över att jag inte kunde komma och kanske försökt flytta fram träningarna till en annan gång. Men nej, det blir inget helt enkelt. Jättesynd tycker jag, eftersom jag hade sett fram emot det så mycket! Men vi kommer säkerligen att få träna en annan gång igen, får se vem det blir för då...

Nåväl, inte mycket att göra åt det.. Over and out

Inflytt av tävl 5/10= ingen fotografering.

VIKTIGT MEDDELANDE!!!

Imorgon söndag den 5 oktober så skulle jag ha fotograferat hela dagen på Uppsala Ponnyklubbs lokala ponnyhopptävlingar med division 2. Dock så kommer regnet att forsa ner hela dagen lång varnar meterologerna, så tävlingen är flyttad inomhus. Och eftersom jag, än så länge, inte har den bästa utrustning som krävs i kameraväg för ridhusfotografering (då det är mkt mörkt+rörlighet) så kommer jag alltså inte kunna fotografera imorgon, tyvärr! Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för detta, men moder natur och vädrets makter kan jag då inte göra något åt..

Idag har jag varit på inomhus-SM i hoppning i Enköping. Vi kom lagom till seniorernas kvalomgång till finalen som går imorgon. Hinderhöjden är på 1.50m. Det var rätt skönt att ha V.I.P för då slapp man trängas på läktaren och fri käk ;) Var kul att kunna prata med och höra vad Peder Fredricsson tyckte om de övriga ritterna med. Sen var vi i uppstallningen och pratade lite med Peter Eriksson och hälsade på Jaguar Mail. De hade för övrigt gått nolla idag och vidare till finalen imorgon. Spanade in ett väldigt snyggt schabrak och ett pannband. Måste kolla över min kosing till imorgon ;)

Ha det bra alla!

//

Yes! Säfva, här kommer vi!

Idag fick jag det glädjande beskedet att jag och Kalle kommer att få rida finalen i div3 trots allt! Det visade sig att hästantalet räckte till trots att det var en lördag, så den 18 oktober åker vi till Säfva och ska rida för kung och fosterland! Får träna mkt förvänd tills dess, då den övningen inte ligger Kalle i smaken direkt :)

Äntligen helg! Jag har haft en "bad knee-day" idag, vilket innebär mkt smärta i knäet som idag inte gick bort med hjälp av värktabletter. Försökte luta mig på det andra benet när jag hade lektioner och var tvungen att stå upp i 2 timmar. Det är ingen höjdare, så nu har jag ont i det andra med eftersom det fick ta så mkt stöd förut. Snacka om ond cirkel!

Jag kommer till nästa tävl.termin att börja träna och  tävla Lola som är en lektionshäst på UPK, men med lite mer "Karin-standard" kan man väl säga :) Tränade henne för Uffe i torsdags och det var riktigt kul! På tisdag ska vi träna för Mads Hendeliowitz på UVKKs anläggning, ska blir riktigt kul!! Ska försöka få lite bilder därifrån.

Lugnt och skönt i helgen och på söndag är det fotodags igen. Denna gång på UPK som har div2-ponnyhoppning. Jag är dock lite orolig för vädret, då jag hört och sett på TV att det ska regna rätt rejält. I värsta fall kommer jag inte kunna fota alla klasser, men jag ska försöka lösa det på bästa sätt! Lycka till alla som ska tävla då!

Tjing!

Längesedan en uppdatering kom...

Oj, oj. Nu var det väldigt längesedan som jag skrev något i bloggen, så nu är det hög tid för en uppdatering. Jag lovar att bättra mig!

Ja, var ska jag börja? Jag fortsätter att träna på för fullt och har hunnit med två dressyrtävlingar, så jag kan ju sammanfatta de lite :)

Bälinge 21 september:

Idag var det första tävlingen på mycket länge för Sorbits och mig, även Sandra+Lolisen skulle dit och rida samma klasser (LC:2+LB:0) Sandra hade sedan några dagar tidigare, lyckats skada sin stortå ordentligt så att nageln hade gått av (hon var tvungen att ha flip-flop i stallet på den foten, vilket hon fick höra mycket då hon hade lektioner ;) ).

Men envis och målinriktad som de flesta UPKare är så skulle hon prompt tävla iallafall! Så Sandras team bestod denna dag av hennes pappa som körde och höll i hästen, hennes kompis Michaela som skötte hela hästbiten och så var det lilla jag som fick äran att lasta djuret. Förklaringen till denna 'prinsessuppvaktning' var såklart risken att Sandra skulle bli trampad av en 600 kilos-häst, med en redan skadad tå inte lät så lockande... Så det fick bli team work denna dag!

Idag var allt omkring än helt täckt av dimma! Den lättade inte förrän runt 11-tiden så man kan ju undra hur bra domaren såg egentligen ;) När vi väl kom fram till tävlingsplatsen så visade det sig att de hade fått in många strykningar i LC:2an på morgonen. De la visserligen in en 10-paus, men den borde egentligen ha varit längre.

För mig och Sorbits, som efter alla strykningar (som ej fanns med på hemsidan) skulle starta ganska tidigt blev det lite bråttom och en något kortare framridning än vad jag hade tänkt från början, men det var bara att gilla läget och köra på :). Och min lilla buse Sorbits som inte hade tävlat på jättelänge då han varit konvalecent till och från under året, tyckte att det var riktigt kul att komma ut och visa upp sig igen! Dock var det lite vääl roligt då han var spänd och lite busig under hela ritten. Men jag var ändå nöjd med häst + ritt och de red ihop 60% som resulterade i en andraplats!!

Sandras och Lolas ritt började riktigt fint, men när det kom till galoppen tyckte Lola att dressyr var sagolikt kul och fyrade av en hel del glädjebocksprång med en förvånad Sandra på ryggen :) Vi som såg på tyckte att det var väldigt gulligt, då Lola ofta brukar hålla sig på mattan annars, men bocksprång får man tydligen inga +poäng för enligt domaren.. Så ekipaget slutade strax utanför placering.

LB:0- Jag och Sorbits startade allra först, på en gång efter ärevarvet och Sorbits hade då passat på att hitta ännu fler spännande saker att sätta fokus på, när han hade rusat fram med sin blå rosett.. Det gjorde att han var minst lika busig och tittig denna start, men lite mjukare i kroppen än innan. Det var många ökningar och upptagningar längs fyrkantspåret i detta program, så då gällde det fullt fokus och mjuka hästar för att få bra poäng. Men programmet gick bra och en mycket nöjd Sorbits spatserade stolt ut från banan med öronen spikade framåt. 190 p och 59% blev det. Kanske ingen höjdar% direkt, men med tanke på hans små bus och att han ibland var "okontaktbar" så var det ändå rätt bra :)

Precis efter så var det Sandra och Lola. Sandra som nu var lite revanchsugen red nu en jättefin runda! Och Lola hade, som tur var, fått bocka av sig i förra klassen, så nu var hon lugn, fin och stadig igen! En glad Sandra och programmet gav 189 p 58%! Både jag och Sandra höll sig i toppen ända till att sista ryttaren fick sin poäng, som var 2 ynka poäng mer än Sorbits och vi hamnade på en andra- resp. tredjeplats!! Inte mkt starter idag så runt 11-tiden rullade vi hem igen xD

Aros (på Jälla) 27 september:

Andra omgången av division III-dressyren var på Jälla, så lagom långt från UPK =) Idag hade jag Kalle med mig. Han var asfin och superduperladdad hela dagen (trots lång väntan mellan klasserna)!! Inför första klassen (LC:1) så kändes han väldigt taggad, spec i galoppen. Så eftersom han kan hitta på en del då han blir lite för busig på banan så såg jag till att verkligen galoppera runt mkt innan startsignal på banan, och göra flera fattningar så att han inte skulle tycka att det var någon big deal. Kalle gjorde allt perfekt i programmet, förutom en sak och det var den första fattningen... Kalle vet sen tidigare att första galoppen ALLTID kommer precis efter skritten, så när jag tog tyglarna efter den fria skritten så kände jag hur han började spänna bågen där under sadeln... Försökte med många halvhalter, men vid fattningen så gjorde han iaf den största "capriole" han någonsin presterat :P Jag brukar kalla hans busfattningar för caprioler eftersom det känns som om han hoppar rätt upp i luften och sparkar bakut för att sen sprätta iväg. Det var sååååå nära att jag flög av, jag hängde över halsen helt på snsiskan och det hade ju varit väldigt pinsamt att åka av under ett dressyrprogram! Nåväl, snabbt räta upp sig igen, i med fötterna i stigbyglarna, fatta galopp (som han nu gjorde snällt) och börja på galoppvolten och fokusera på resten av programmet, som gick jättefint!!! Så trots vår 2:a på fattningen så fick vi ändå ihop 66% och vann hela klassen :D Om vi hade fått en 7:a istället, som vi fick på den andra fattningen, så skulle vi fått resultatet 68-69%. Så tänk vad en miss i protokollet kan göra... Nåväl, asglad och klappar+äpplen till min duktiga lilla busehäst!

Lång väntan till andra klassen, lagklassen LB:1. I vanliga fall brukar Kalle bli seg, trött och less om han får vänta länge, men han var fortfarande lika pigg och på G som innan! Var tvungen att trava ca 5 varv på den stora utebanan för att han skulle varva ner lite ;)
Programmet gick riktigt bra och en av två galopplängningar funkade mitt nya trick! Dock avslöjar jag det inte här ;) Jag kan säga så mkt att Kalle byter galopp i stort sett på en gång då man galopperar snett igenom, pga att han är för lag för att vilja gå i förvänd frivilligt och bara korsar benen då istället. Men nu jäklar! Första gången vi får en 6a på en galopplängning :D Låter kanske inte så bra, men om man jämför med 3or och 4or så är det en stor förbättring! 64% blev det iaf och en ind. 7:eplats av över 40 starter! Laget kom på en delad 2a-plats med Aros. Vanligen så brukar man ju inte dela på lagplaceringar, men det fanns inget val nu, då resp. lags ryttarpoäng var exakt samma: Aros och UPK hade då en ryttare var med 183p, en ryttare var med 187p och en ryttare var med 191 p. Hur stor är chansen liksom??

Älskar min lilla Kalle så mkt, han är så bäst!! Nu har vi kvalat till A-finalen så det är så himla synd och tråkigt att jag inte får rida den ='( Här är lite bilder iaf. Alla bilder, även från Bälinge, finns i här.Övrigt så skrev jag ett matteprov igår på nästan två kapitel (90 sidor) och satt å räknade hela dagen innan, i förrgår, från 9 på morgonen till 23 på kvällen, så idag var det skönt att sova ut lite.

Nu är Ormen på "träningsläger" i två månader. När han kommer tillbaka ska han vila för att sen börja jobbas med igen. Fick äntligen trimma hans man och öron så nu ser han ut som en ståtlig hopphäst istället för en äldre travarare med lång lång och sliten man (inget ont om travhästar, men det passar inte på ridhästar enligt mig!)

Tjao!

RSS 2.0