Nya hemsidan...

...är jag jättenöjd med! Jag kommer ha den tills jag hittar någon med en ännu bättre domän. Men nu heter den iaf www.freewebs.com/wassphoto

Igår tränade jag för Uffe på Sorbits. Oj vad han behövde det arbetet kan jag säga! Nu kommer han vara smidig som en ballerina igen :D Vi red alla möjliga övningar, först hitta takten innanför spåret och släppa fram ena bogen, sedan var det diagonalsluta-->öppna i trappsteg, galoppslutor längs långsidan, halva galoppserpentinger med en halv galoppiruett vid medellinjen så att man alrig bytte galopp :) Oj vad han var fin på slutet! Lite pinsamt var det att komma in först eftersom han kommit in från hagen 20 min tidigare och hade ett heltäckande lerpansar på sig! Som tur var så hade det torkat så bara fram med ryktskrapan. Jag kan säga att jag kände mig färdig för dagen efter den rykten! Men vad ska man göra om man har en häst som har en stor passion för att rulla sig i den värsta leran, samtidigt som dess färg i pälsen är vit!? Sorbits är ju uppväxt på Gotland på en lösdrift med en stor flock bestående av släktingar. Det enda dem gjorde om dagarna var att äta och rulla sig i lera + rödbetor, så många av hästarna där var ofta röda i pälsen :)

Idag är det träff av Storebror som gäller :) Är så underbart att han åter bor i Uppsala!! För dem som inte känner till det så är Pontus pilot, trafikpilot. Han har jobbat som det sen han var 21 år, nu är han 23. Först arbetade han åt Ryanair, men är nu ganska nyanställd på TUIfly, ett norskt bolag tror jag med anknytning till Fritidsresor :) Han håller på att gå en utbildning för en ny flygplanstyp. Så inte nog med att de måste lära sig allt under den första och största pilotutbildningen, när det blir en ny flygplanstyp, som nu när han uppgraderar från Ryan till TUI, så måste han lära sig speciellt för just den flygplanstypen. Det är mycket med det där, tur att Pontus har full koll iallfall, det är ju det som är viktigast :) Ska leta fram någon bra bild att lägga in här på honom.

Ha dä gött!

Kallefilm klar från i lördags!

Hej alla!

Nu är den lovade Kalle-filmen klar från lördagens tävlingar. Klicka här så kommer ni direkt dit. Resultat från tävlingen hittar ni här.

Idag har jag suttit och filat lite på mitt CV, kan behövas lite uppdateringar ibland. Jag har börjat få lite fler idéer om vad jag vill läsa för något också. Det är bra att ha en prelimiär plan, då har man något att gå på iaf.

Over and out


Uppdatering kl 23.20

Nu är min nya fotohemsida klar. Så från och med nu så får ni gå in på www.freewebs.com/wassphoto för att komma till min sida.


Tävlingsrapport :)

Nu äntligen kan jag rapportera från lördagens dressyrtävling med Kalle! Jag har haft fullt upp med att fixa iordning min nya hårddisk som rymmer ca 400 GB, yes!

Nåväl, det gick fort att ta sig till Frösåker, bra skyltat var det också, ett + i kanten såklart! Knott var det fullt av vid parkeringsängen, vilken tur att jag tog med mitt flug/svettäcke (det tyckte Kalle också)! Första klassen (LC:1) så red jag fram ca 20-30 min, varav mkt av den tiden till skritt. Om man rider och jobbar med Kalle för mycket på framridningen så är risken väldigt stor att han blir trött och kinkig, och vill då inte sammarbeta med mig, så det blev alldeles lagom med framridning :)
Han kändes jättefin på banan, lugn och avslappnad utan att vara loj. Jag var supernöjd med både honom och ritten, och sen även med poängen som kom. Vi red ihop 66% och gick upp i ledningen. Den ledningen höll hela vägen ut så jag och min lilla ridskolehäst vann över 23 andra hästar :) Känns alltid extra kul att komma och få bra poäng med en ridskolehäst ute på dressyrbanorna, då det blir ett bevis för andra att dem också faktiskt kan prestera! Här är lite bilder från framridningsklassen:


En halt under framridningen


Kalle och jag tar emot vårt förstapris, 66%


Kalle och jag efter prisutdelningen


Sötaste Kalle!


Sedan var det några timmars väntan (kortare än vad jag trodde från början, Anette är snabb att döma!) och lunch till duktig häst och till ryttaren :) Popp så börjar det att regna efter några få starter i LB:n.. Det gick an när man satt under tak som publik, blötare blev det då man skulle lasta ur och börja rida fram. På med ridtäcket så att han inte skulle bli blöt och kall. Denna gång ännu kortare framridning då risken är väldigt stor att han blir less på att dressyra då det regnar :) Sånt där vatten som droppar ner från himlen är inte riktigt Kalles grej om man säger så ;) Men inte kan jag klandra honom, vem gillar att bli blöt? Nåväl, vi genomförde programmet så gott vi kunde. Kalle ville helst bara göra halt varje sekund och ställa sig med rumpan mot regnet, vilket ledde till att min sits och öv inverkan fick verka ännu mer för att få fram honom till ett bra arbete. Själv tyckte jag programmet kändes lite orytmiskt, men ändå helt ok. Mina klubbkompisar + Malin (som var hästskötare idag) kom och sa att det såg jättefint ut, så det skulle bli spännande med poängen. Och tydligen så var det mycket bättre utåt än vad det kändes för trots 2 omslag i galopplängingarna fick Kalle coh jag hela 64%! Den siffran räckte till en jättefin 4.eplats bland 48 startande, så ni kan ju gissa om jag var nöjd?! Men det som blev ÄNNU roligare var att ALLA i laget red väldigt bra program, hela 3 ryttare på 64% och en på 60%, så UPK (vi) vann stort över tvåan och trean!  Så seger i första omgången av Division III, hästdressyr zon norr Uppland. Gissa om vi var nöjda? Så regnet liksom kvittade helt plötsligt, eftersom en stor seger täcker allt!!

Så jag, Malin och Kalle rullade  hem med följande: 2 blågula rosetter, 1 röd rosett, 1 plakett, 2 blombuketter, 1 paket och 4 st mysiga fårnosludd!

Så det var blev en lång, blöt men framförallt lyckad tävlingsdag i lördags som jag kommer kunna leva på ett tag :)

Laddar upp lite bilder från lagklassen också:


Hela UPK:s div3-lag!
Fr. v: Emilie Wass-Kalle E, Sara Wångmar-Goliath, Louise Dratos-Maras Matjo,
lagledare Eva-Britt Widenberg & Emmy Örn-Lucky Flower


Kalle och jag på lagprisutd. + den ind. 4:eplac.rosetten :)


Efter dagens klasser:
1:a av 24st LC:1 66%
4:a av 48st LB:1 64%
Vinst med laget av 7 lag

Nu ska jag börja med att redigera filmen, återkommer när den är klar!

Tjing!

P.S Idag tränade jag Sorbits i dressyr för första gången på mkt länge, och det var såå kul! D.S

Fix inför tävling imorgon

Idag åkte jag till UPK kl 11.30 trots att mina lektioner inte börjar förrän kl 15.30. Men imorgn ska Kalle och jag tävla dressyr, så då är det många förberedelser som måste göras. Det blev badning, knoppning, 3 flätor i svansen + puts och utrustningsbyte på dressyrsadeln och tränset. Så nu ska vi väl vara redo tycker jag. Det är Frösåker vi ska till imorgon och det ligger mellan Östhammar och Öregrund, nästan 8 mil från UPK, så det kommer ta mellan 1,5h och 2h att köra dit med släpet.. Så imorgon ska vi rulla från stallet senast kl 7 för att hinna med oss.

Så håll tummarna för oss och laget (det är division 3-dressyren) imorgon så kommer en rapport i bloggen på kvällen.

Godnatt!

Torsdagar = låånga dagar...

Nu är jag äntligen hemma från min långa, härliga torsdag. Kl 8 imorse åkte jag hemifrån och ca 21.30 rullar jag upp på uppfarten igen. Dagen börjar med mattepluggande mellan 8-10, för att sedan skynda sig hem och fixa iordning allt till Karin, för kl 11 måste jag åka till UPK för att hinna i tid till Uffe-träningen som börjar kl 12. Tränade och finslipade med Kalle idag, kändes riktigt fin trots sommaruppehållet :) Efter det är det lite lunch som står på schemat för att sedan börja fixa inför lektionerna som börjar kl 15.30. Lappar ska kollas och allt ska varra klart när mina lektioner börjar. Jag har två lektioner i rad på torsdagar så 17.30 blir det lite välförtjänt "vila" genom 2 h pluggande i personalmatrummet på UPK... Sedan mellan 19.30-20.30 rider jag ordinarie trän.lektion, idag dressyr på Monark som gick riktigt bra. Och som slutkläm på dagen har jag kvällsfodringen också som brukar ta ca 30 min då 50 hungriga hästar ska ha sitt kvällshö..

Just nu känner jag att mina ögonlockar håller på att falla ihop, så jag lär väl gå och lägga mig snart. Ska bara lägga in en bild på mig och Kalle från i våras under en Uffe-träning. Så här ser min lilla darling ut under dressyrens tygeltag:



Imorgon är det bad av Kalle + lektioner som står på schemat. På lördag är det tävlingsdags, ladda ladda..!

Tjing!

Försöker lösa överföringsproblemet..

Till alla som undrar över när LB:1-bilderna från i söndags kommer ut, så kan jag svara att alla bilderna är redigerade och klara, men jag har fortfarande ltie problem med hårddisken så för tillfället kan jag inte lägga ut dem på hemsidan. Men ikväll så kommer vi kunna fixa det hela, så bilderna kommer att läggas ut ikväll om inget extraordinärt händer... Förmodligen kommer de ut runt 21-tiden då det är föreläsning med Ryttare=Idrottare ikväll.

Upptaderar lite senare även här!

Ha det bra så länge!



--Uppdatering kl 22.32--

Nu 1,5 timme senare än planerat så ligger äntligen LB:1-bilderna ute i galleriet där de ska vara! Hoppas att ni gillar bilderna!

Godnatt!

Klassen LB:0 från söndagens dressyrtävl. är nu utlagd!

Efter mycket tjafs fram och tillbaka med min hårddisk som påstår sig hela tiden vara fullmatad, så har jag nu iallfall lyckats redigera och lägga in alla LB:0-bilder i dess album. Länk till albumet hittar ni på min hemsida:

http://www.wassphoto.zoomin.se

För att komma direkt till galleriet, klicka här


Men galleriet finns såklart även länkat på många ställen på hemsidan.

Nu måste jag fortsätta med LB:1-bilderna så att de också blir utlagda någon gång :)

Tjing!


RSS 2.0