8 timmars dressyrfotande...

...blev det idag. På en pall med en mjuk kudde, under en stor ek satt jag och plåtade alla ekipagen. Anledningen till att jag satt under en stor ek var p.g.a. det omväxlande vädret. Från strålande sol så kunde det helt plötsligt börja spöregna, och då var en stor ek som ett räddande tak för en stackars fotograf  som jag :)

Jag hinner inte skriva så mycket idag eftersom jag håller på med redigeringen av bilderna, men jag kan rapportera att LB:0-bilderna garanterat kommer ut imorgon! Och LB:1-bilderna kommer inte långt därefter. Jag laddar in ett smakprov från LB:0an, nämligen en bild på Sanna Kröhne och Sleo. Grattis till era två placeringar idag! :DGodnatt!

Åter en välförtjänt helg står för dörren+fotojobb söndag!

Jag har precis kommit hem från UPK efter dagens lektioner och för mig är det nu helg. Denna vecka har gått väldigt fort känns det som och det är väldigt skönt när sådant inträffar! Man ska ju ha mål för allting man gör, så när jag står där tidigt på måndagmorgonen för att bege sig mig till mattepluggandet så har jag ett mål: helgen! Det målet delar jag säkert med många andra och jag tror att man klarar av veckans alla svårigheter och motgångar bättre om man har sitt mål i huvudet. Nu är man ju inte alltid så ledig under helgerna, inte jag iallafall, men det är ändå två dagar som man oftast kan göra det man själv vill på. Man slipper de dagliga plikterna som finns under veckans vardagar och man kan bestämma och fokusera på sig själv mer istället. Därför gillar jag helgern iallfall!

Igår var det torsdag och min långdag under veckan, då jag pluggar/jobbar/tränar mellan kl 8 på morgonen till kl 21.30 på kvällen. Så därför skriver jag in gårdagens "rapport" i detta inlägg istället då jag var väldigt trött igår när jag kom hem :)
Jag red Monark på hopplektionen igår. Vi var bara 3 (!) st och vi hoppade i duggregnet och blåsten ute på hoppbanan. "Det är fortfarande sommar, då ska man rida utomhus", så vill man tänka iallafall. Nåväl, vi hoppade lite kontrollövn. som studs, linjer mm. Monarken kändes jättefin, lite stel i högersidan men annars fin! Vi var blöta och fina när vi kom in sedan :)

På söndag har vi på UPK en lokal dressyrtävling för ponnier i klasserna LB:0 och LB:1. Nu är det klart att jag ska fotografera hela den dagen, båda klasserna. Och på vädret säger de att det ska bli växlande monlighet med solglimtar och helt ok i värmeskalan. Låt oss hoppas på detta så det blir fina soliga bilder! Så rid fint alla tävlande på söndag så får ni se bilderna några dagar efteråt. Jag lovar som vanligt att arbeta med bilderna så fort jag bara kan :)!

Övrigt så väntar jag på att Sorbits ska bli ordentligt undersökt, vet.ska kanske komma i helgen, då han visat upp en hel del stelhet. Förhoppningsvis är det inget att oroa sig över, men det är alltid bäst att kolla upp en extra gång för säkerhets skull! Laddar upp en bild nedan från vår senaste dressyrtävling där vi kom 3:a i LB:2 med 67% :)Ha det bra alla! Tjao

Film med Kalle från i söndags är nu klar!

Halloj!

Idag har jag haft en lugn och skön dag hemma. Jag har roat mig med bl.a. pluggande och fotoredigerande, gissa vilket som var roligast? Men vad som var allra roligast idag var att redigera ihop filmen från söndagens hopptävling med mig och Kalle! Den finns nu utlagd, klicka härTidigare idag gick jag en promenad till Karins hage och pratade lite med henne. För dem som inte vet men som ändå är intresserade så är Karin min älskade medryttarhäst (men hon känns som min egna) sedan 7,5 år tillbaka i tiden. Vi tränar och tävlar dressyr tillsammans upp till Msv, vi är placerade upp till LA:5 och rekordet för oss är 67% i regional LA:6. Karin har varit skadad till och från under året så hon har nu haft ett långt sommaruppehåll i hagen, vi har precis börjat rida igång henne igen. Det är även tillsammans med Karin som jag blivit uttagen av Upplands Ridsportförbund till deras projekt "Ryttare=Idrottare". Jag lägger in lite bilder på mig och Karin som visar vår utveckling från 7-årig häst + 12-årig ryttare som tycker om att pyssla och skritta i skogen, till en 14-årig numera vidareutbildad häst + 20-årig också vidareutbildad ryttare som nu tillsammans ligger på msv-nivå :) Ser ni någon skillnad?


Karin 7 år, jag 12 år år 2001


Jag och Karin under framridningen till vår MsvB-debut i Stockholm 2007


Min och Karins andra MsvB-start tillsammans 2007


Träningsläger 2007


Regional LA:5 Heby 2007, 63% 3:a


4:a LA:5 ind. 63%, Vinst med laget i omgång 3 av div2-dressyr och vinst hela div2-dressyr 2007!

Så nu längtar jag verkligen tillbaka till all träning och tävling igen efter alla skador! Karin kommer jag aldrig släppa, hon är oerhört speciell för mig! Kanske märks med tanke på hur länge vi har varit tillsammans..?

Nåja, tillbaka till pluggandet! Glöm inte att titta på Kallefilmen (se länk ovan)

Att komma igång med nya bloggen...

... är inte alltid så lätt. För att skriva ner något nu i stundens hetta så kan jag rapportera lite trevliga saker från min start av denna tävlingstermin. Detta skedde då i söndags efter ett långt sommaruppehåll för både mig och hästarna. Först startade jag med Kalle som numero ono i 90 cm. Allt gick som en dans, Kalle lyssnade perfekt på mig och vi red felfritt i båda omgångarna + att vi redan som start nr.1 satte segertiden :D Liten efterbild kommer nedan. Jag kommer även senare länka till filmen från tävlingen.

Sedan startade jag allra sist med Monark i 90 cm (stand in för Sorbits). Vi börjar nu få tillbaka vårt självförtroende tillsammans på hoppbanorna igen, sakta men säkert, och enligt mig så gjorde vi en kanonrunda! Han lyssnade riktigt, riktigt bra men var ändå på hugget, så jag kunde lägga honom bra på hindren och han hoppade upp sig jättefint! Litet missförstånd på sista i grunden då vi var oense om när vi skulle hoppa av, så ett pet, men i övrigt högsta betyg till Monarken!! Även där kommer det dyka upp en liten länk till film.

Idag var jag till UPK och tränade lite dressyr med Kalleponken. Kändes jättefin trots att han inte gjort så mycket ordentligt arbete efter sommaren.

Här kommer den utlovade bilden på Kalle:


Nu ska jag få lite välförtjänad sömn! Hej så länge!

P.S Idag fick jag även reda på att jag helt säkert kommit in på matteutbildningen :D D.S


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0